Vegan Variety

Over ons

Hallo allemaal! In dit bericht zullen jullie wat meer over ons te weten komen.

Wij zijn Charlotte en Emilie, twee marketing studenten aan de de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Voor het vak digital marketing hebben we de opdracht gekregen om een blog te maken over een topic dat ons interesseert. Hierdoor hebben wij gekozen om een blog te schrijven over de veganistische levensstijl.

Waarom net over het veganisme? We zijn beide bezig met onze consumptie van dierlijke producten te verminderen. Dit doen we door meer vegetarisch te koken, overstappen op alternatieven voor dierlijke producten… Maar écht vegan zijn vinden wij toch nog een grote uitdaging. De vegan lifestyle is helemaal hot and happening. Jammer genoeg is er nog niet veel over te vinden. Dit komt omdat het nog een redelijk nieuw gegeven is en de vegan wereld nog volop aan het ontwikkelen is.

Daarom gaan wij jullie voorzien aan een variëteit aan veganistische receptjes, de leukste hotspots voor jouw vegan maaltijd, tips and tricks om makkelijk je dierlijke producten te vervangen, …

Over ons: Dit ben ik, Emilie Vanduffel.

Dit ben ik (Emilie)!

Maar nu echt over ons: een korte introductie met het duo achter Vegan Variety:

Ik ben Emilie Vanduffel, 19 jaar oud en ik kom uit Mechelen. Zelf ben ik niet veganistisch maar ik gebruik wel zeer vaak dierlijke alternatieven. Hoe komt dit? Ik ben lactose gevoelig, waardoor ik niet goed dierlijke melkproducten kan verdragen. Hierdoor gebruik ik dus al enkele jaren de producten van alpro soja. In het begin is het even wennen aan de smaak, maar na verloop van tijd proef je het zelfs niet meer.

Mijn vegan tip: vanille alpro soja yoghurt en de vegan veja sneakers.

Charlotte Verellen

En dit ben ik, Charlotte 

Hey! Ik ben Charlotte Verellen, ik ben 20 jaar en woon in Ekeren. Ik ben net zoals Emilie niet veganistisch maar probeer hier stap voor stap verandering in te brengen. Ik ben een grote dierenvriend en probeer daarom zo weinig mogelijk dierlijke producten te eten. Dit is voor mij soms wel moeilijk omdat het allemaal zo lekker is. Daarnaast probeer ik ook gezonder te leven en plantbased is hiervoor de perfecte oplossing.Mijn vegan tip: start met kleine veranderingen! Zo ben ik bijvoorbeeld het plantbased gehakt beginnen gebruiken van de vegetarische slager in mijn spaghettisaus. Je proeft geen enkel verschil als je het niet weet!