Vegan Variety

Vegan dahlsoep met naanbrood

In dit bericht toon ik jullie stap per stap hoe je overheerlijke vegan dahlsoep met naanbrood maakt. Het receptje is zeer makkelijk en op nog geen 25 minuten is het klaar.

Vegan dahldoep met naanbrood. Selfmade en super lekker
Vegan dahlsoep met naanbrood

Dahlsoep voor 2 personen

Ingrediënten

  • 225 gram pompoen blokjes (mag ook diepvries)
  • 1 theelepel Garam Masala
  • 265 gram linzen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 390 gram tomatenblokjes met knoflook
  • 1 ui
  • 300 ml water
  • snuifje zout

Bereidingsinstructies

  1. Doe als eerste water in de pot en zet dit aan de kook zodat de bereiding van het gerecht sneller gaat.
  2. Snijd de ui in stukjes en doe deze in een pan samen met olijfolie en fruit de ui kort.
  3. Voeg de Garam Masala kruiden toe en bak de ui kort verder.
  4. Voeg vervolgens de pompoen blokjes (ik gebruik verse pompoen) toe samen met de tomatenblokjes met knoflook en het water.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat het koken voor ongeveer 12 minuten.
  6. Blend het geheel tot een egale soep, zodra de pompoen zacht is geworden.
  7. Voeg erna de linzen toe. Uit blik zijn ze al gekookt en droge linzen moet je even koken volgens de instructies.
  8. Voeg nog een snuifje zout toe om het op smaak te brengen.

Naanbrood voor 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram soya yoghurt (best een dikkere yoghurt)
  • 1 teentje look
  • snuifje zout en peper
  • scheutje olijfolie

Bereidingsinstructies

  1. Zeef het meel boven een kom zodat er geen brokken zijn.
  2. Meng het meel met yoghurt, zout en peper.
  3. Kneed tot het een elastische bol vormt en verdeel deze bol in 4 kleinere delen.
  4. Maak van deze 4 delen platte bolletjes.
  5. Verwarm een droge pan en leg de platte bolletjes erin.
  6. Besmeer de bovenkant met olijfolie, bak dit ongeveer voor 2 minuten.
  7. Draai het naanbrood om en bak nog voor 1 minuut.

Laat het smaken!

(Voor dit receptje heb ik gebruik gemaakt van https://supersnelgezond.nl/dahl-soep/ en https://chloekookt.be)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *