Vegan Variety

Vegan skincare & cosmetica

Uiteraard gaat vegan zijn verder dan enkel je voeding. Vandaag de dag testen heel wat beauty merken nog steeds op dieren. Uiteraard is het even belangrijk dat men ook in deze sector veganistische alternatieven op de markt brengt. Daardoor geven we jullie enkele vegan skincare en cosmetica producten mee.

Als eerste is het belangrijk dat je weet hoe je een veganistisch product kan herkennen. Er is een verschil tussen dierproefvrij en vegan. Bij producten die dierproefvrij zijn is er geen spraken van testen op dieren, maar het kan wel zijn dat er dierlijke producten inzitten. Vegan producten daarentegen bevatten geen dierlijke producten EN zijn vrij van dierproeven. Aan de hand van het vegan logo herken je makkelijk of een product veganistisch is.

Cera Ve

Cera Ve producten

Dit zijn mijn favoriete skincare producten. Ze zijn vegan en niet geparfumeerd. Dit is dus perfect als je huid, net zoals de mijne, van bijna alles geïrriteerd raakt. Ze hebben een heel breed gamma. Hierdoor is elk product beschikbaar in meerdere uitvoeringen (melk, water, crème…), zodat elk huidtype het perfecte product vindt! De prijs van een Cera Ve product varieert tussen de 4 en 20 euro, naargelang de grootte van het product. Hierdoor is het merk dus ook zeer betaalbaar.

https://www.cerave.be/nl-be

The Ordinary

The Ordinary producten

The Ordinary producten zijn momenteel helemaal hot and happening doordat vele bekende TikTokkers deze producten gebruiken in hun video’s. Deze internet sensatie werkt niet alleen zeer doeltreffend maar is ook nog eens vegan. Bovendien zijn de producten ook spot goedkoop. Een product van The Ordinary kost nog geen 10 euro.

https://www.debijenkorf.be/cosmetica/verzorging/the-ordinary

Essence

Essence is een merk waar ik mega fan van ben. Het is een merk met een super breed gamma aan cosmetica. Het merk verkoopt alles om een perfecte full face make-up look te maken. Bovendien is 84% van hun volledige gamma veganistisch en streven ze ernaar om hier in de toekomst 100% van te maken. Essence wordt verkocht bij zowat elke drogisterij. Het is dus spotgoedkoop en overal te vinden!

https://essence.eu/nl-be

We hopen dat er in de toekomst meer merken van schoonheidsproducten vegan skincare en cosmetica producten op de markt brengen. Dan zal er nog meer keuze zijn en kan er een einde aan dierentesten worden gemaakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *