Vegan Variety

Recept vegan American pancakes

vegan American pancakes met frambozen en agave agavesiroop

Wij zijn mega pannenkoeken-fans! Maar aangezien deze normaal bereid worden met dierlijke producten gingen wij op zoek naar een plantaardig pannenkoeken recept. Met dit recept op basis van bananen en plantaardige melk creëer je de lekkerste vegan American pancakes. De bereiding duurt maar 15 minuten, easy peasy maar toch overheerlijk!

Wat heb je nodig? (4 pers)
  • 400 gram tarwebloem
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel (optioneel)
  • 4 rijpe bananen (geprakt)
  • 500 ml plantaardige melk (ik gebruik graag amandelmelk)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
Hoe ga je te werk?
  1. Voeg alle droge ingrediënten samen in een grote kom (Bloem, bakpoeder, zout, vanillesuiker en kaneel)
  2. Voeg alle natte ingrediënten samen in een andere kom (geprakte bananen, melk en olie)
  3. Meng nu de droge en de natte ingrediënten goed door elkaar tot een mooi glad deeg
  4. Zet een kleine pan op het vuur en zorg dat deze goed heet is
  5. Giet het deeg in de pan, je mag goed veel deeg in de pan gieten, zo krijg je die lekker dikke, luchtige pancakes
  6. Bak beide zijden tot ze mooi goudbruin zijn

Wij houden ervan om onze pannenkoeken te eten met fruit zoals aardbeitjes, frambozen en blauwe bessen. Ben je een echt zoetebekje net zoals ons? een aantal vegan opties zijn: agavesiroop, kokossiroop of ahornsiroop. Ik (Charlotte) hou er persoonlijk van om ook nog een beetje kokosbloesemsuiker over mijn pannenkoeken te strooien. Dit geeft de pannenkoeken een lekkere touch en crunch!

PS. Vergeet jij dit recept voor vegan American pancakes niet te delen? Zo geniet niet alleen jij, maar ook je vrienden en familie van dit lekker gerechtje! Door onze posts te delen zet je misschien wel iemand aan om over te stappen naar de vegan levensstijl, win-win toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *